Main office
Main office
+41 61 826 86 86
info@haring.ch

Pavillon in Kleinhüningen

This pavilion makes a sleek and clear design statement, which is reflected in the choice of materials. The exterior walls are cladded with vertically aligned spruce formwork of varying widths and depths, treated with a pre-greying glaze. The interior walls and ceilings are finished with light-glazed, spruce three-ply panels. The windows and lift-and-slide mechanisms are made from a combination of wood and metal. Häring was responsible for the entire shell of the building.

Services:
  • Prefabricated timber construction
  • Façade cladding
  • Interior fitting
Client Evangelical Reformed Church
City of Basel
Architect BRI Architekten AG
Leimenstrasse 79
4051 Basel
Switzerland
Area: 140 m2
Completion date: 30.06.2016
Duration: 8 months
Construction cost: CHF 0.2 million
Project manager: Benedikt Hirsch